Codul rutier din Italia este unul ce poate fi considerat chiar abuziv în ceea ce privește cetățenii străini. Dacă sunteți rezidenți, dacă aveți mai mult de 60 de zile de când locuiți în Italia, nu aveți voie să circulați cu o mașină înmatriculată în altă țară. Amenzile sunt usturător de mari, iar sechestrul administrativ este de asemenea parte din sancțiune.

De asemenea, conducătorii de tir au parte adesea de controale frecvente. Mai des se întâmplă în partea de nord a Italiei. Dacă sunteți oprit în trafic, verificat și ulterior sancționat conform codului rutier, sechestrul autovehiculului va impune o serie de măsuri ce trebuie să le luați. Suntem aici să vă ajutăm!

Ce puteți face!

Recomandăm să plătiți în cuantum de 30% din amendă, pentru a putea face apel. Achitarea integrală a amenzii nu mai permite ulterior o astfel de procedură și va echivala cu asumarea vinovăției.

Aveți nevoie de ajutor juridic și de persoană cunoscătoare a limbii, dat fiind că o contestație va fi redactată integral în limba italiană.

Ce faceți cu bunurile transportate? Trebuie să vă bazați imediat pe un alt autovehicul, care să preia marfa/stocul/bunurile. Aceasta nu este supusă regulii de sechestru. În schimb, autovehiculul rămâne staționar. Atenție! Dacă este pe domeniul public, costurile pe care le veți achita pot fi mai mari. Ar fi bine să găsiți o parcare privată pentru a gestiona și partea de costuri implicată. Aveți la dispoziție 60 de zile pentru a rezolva situația juridică a mașinii, pentru ca aceasta să nu ajungă bun revendicat de proprietarul depozitului.

Soluții rapide

Cel care depune contestația este conducătorul auto ce a fost amendat, chiar dacă acesta este sau nu proprietarul autovehiculului – sunteți spre exemplu angajat al unei firme de transport, nu deținătorul în acte al tirului în cauză.

Contestația poate fi depusă prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire. În instanță putem să vă reprezentăm, astfel încât să nu fie neapărat necesar să fiți prezenți personal. Neprezentarea, sub orice formă din cele două, va face ca procedura să fie declarată nulă.

Amenda depinde de ce dispoziție din codul rutier este invocată. Spre exemplu pentru lipsa de CMR, pe lângă sechestrul administrativ cu durată de 3 luni, șoferul este amendat cu 4.130 de euro, conform articolului 207 din codul rutier.

Vă așteptăm în cadrul paginii noastre ® emiliakruk.ro pentru detalii.