Orice autovehicul cu placuta de inmatriculare straina este oprit in trafic de politia italiana, cu suspiciune, urmand inspectarea. Codul rutier italian prevede aceasta forma legala de verificare, asadar orice sofer de camion pe ruta Italiei ar trebui sa se familiarizeze cu asta. Cum faceti fata unei astfel de situatii?

Camion sechestrat

Concret, camionul este stationat in parcarea politiei. In tot acest timp desigur, pierderile unui transportator sunt constante, intrucat marfa nu ajunge la timp la destinatie si pentru ca autovehiculul in cauza este blocat, imposibil de utilizat.

Se impune plata:

  • Pentru remorcare.
  • Pentru stationare.

Daca va intrebati ce aveti de facut, raspunsul este unul clar: sa cautati rapid un avocat competent, cunoscator al limbii si specializat in astfel de cazuri. Suntem aici pentru voi! Va face o mare diferenta cum actionati inca de la oprirea si verificarea impusa de politie, intrucat puteti reduce cheltuielile ce vi se impun, cat si posibilitatea de a recupera in scurt timp marfa ce o transportati, cu acordul autoritatilor.

Recomandam ca inainte de a parasi autovehiculul, iar acesta sa fie tractat in parcarea politiei, sa va insusiti bunurile personale, dar mai ales actele. Ulterior, nu mai aveti acces la camion, decat daca sunteti autorizat de politia italiana.

De ce sunt oprit in trafic?

Politia italiana are dreptul acesta si va motiva acest control prin verificarea de licenta internationala, verificarea documentelor ce tin de sofer, adica valabilitatea actului de identitate si de carnet de sofer. Poate fi cerut si CMR-ul la control.

Platesc amenda?

Va sugeram sa platiti, dar partial. Important este si motivul pentru care ati fost sanctionat. In ceea ce priveste strict sechestrul auto timp de 3 luni de zile autovehiculul va ramane stationar in parcarea politiei. Dar daca nu veti plati toata amenda, ca si cand va asumati total vina situatiei, aveti sansa de a incepe proceduri legale pentru a contesta totul.

Platiti un depozit – versata a titolo di cauzione. Suma aceasta va poate fi returnata, daca ulterior actiunea de contestare si anulare a deciziei va fi favorabila.

Va asteptam in cadrul paginii noastre → emiliakruk.ro pentru detalii si consiliere juridica in astfel de cazuri.