Atunci cand sunteti opriti in trafic de catre organele de politie este firesc, intr-o oarecare masura, sa va pierdeti, sa va emotionati, sa fiti incercati de sentimente si stari de acest gen. Mai ales cand sunteti la prima intamplare de acest gen, chiar si un control de rutina pare de speriat. Cu atat mai mult, cu cat sunteti intr-o tara straina, unde nu cunoasteti poate foarte bine limba straina.

Astazi detaliem cum are loc verificarea politiei si cum se ajunge la sechestrul auto. Cand stiti, pas cu pas care este situatia, aveti din start un avantaj. Veti fi mai stapani pe sine pentru a actiona corespunzator, astfel incat sa nu va ingreunati situatia.

#1 Sunteti oprit in trafic

Orice camion cu placute de inmatriculare straine este oprit de politie. Se intampla poate mai des in partea de nord a Italiei. Va sunt cerute actele la control, sunteti verificat minutios si in functie de situatie si de abaterile fiecaruia politia va amendeaza si va sechestreaza masina.

#2 Ce verificari se fac

Cel mai adesea sunt verificate acte precum:

  • Licenta internationala.
  • Actele doveditoare ale capacitatii de sofat.
  • CMR-ul.

#3 Camionul stationar

Din momentul in care vi se comunica sa iesiti din camion nu mai aveti voie sa puneti mana pe nimic, sa va intoarceti, sa va luati orice, chiar si actele. O data ce ati parasit cabina camionului totul ramane in custodia politiei si destul de groi, procedural, mai puteti sa va insusiti ceva, chiar daca sunt bunuri personale. Asadar ca prima reactie, inainte de a pleca trebuie sa va luati actele din autovehicul.

Camionul ramane in parcarea politiei si este securizata. Remorcarea acestuia revine ca plata tot soferului, la fel ca si stationarea acestuia in parcare.

#4 Amenda

Asa cum am  mentionat si in alte randuri, plata acesteia inseamna imediat si asumarea totala a culpei. Consilierea unui avocat face diferenta, asadar nu intarziati sa cereti ajutor.

  • Nu va panicati.
  • Nu chemati ajutoare, in sensul prietenilor care sa va ajute, altcineva in afara unui avocat competent.
  • Nu pretindeti sa puteti lua ceva din camion. Daca transportati marfa, aceasta va putea fi preluata ulterior, urmand insa un curs legal a acestei pretentii formulate.

Va asteptam in cadrul paginii pentru detalii.