Suntem tot mai des intrebati in ce masura merita sa facem recurs la sechestrul auto. Chiar daca se simt nedreptatiti, cei in cauza au o doza de scepticism ce porneste de la teama ca vor pierde timp si bani in zadar. Uneori insa este vorba de mai mult decat acea amenda platita.

 

Poate dura 2 saptamani pana cand va prezentati in fata unui judecator

 

Pentru a va pleda cazul, in  aproximativ 2 saptamani sunteti in fata unui judecator unde va puteti sustine cauza. Daca nu ati platit toata amenda puteti cere anularea acesteia, precum si suspendarea sechestrului pana la alte masuri luate. Avocatul ar trebui sa va insoteasca, pentru ca sansele de a avea reusita in acest demers sa fie tot mai mari.

 

Sechestrul auto intervine dupa un control al actelor

 

Sunt si abuzuri desigur, dar trebuie sa stiti cu ce va confruntati din start. Vorbim despre faptul ca legea prevede sechestrul auto daca respectivul conducator auto este rezident in Italia de peste 60 de zile si conduce un autovehicul ce este inmatriculat in alta tara. Cu atat mai grava este situatia daca aveti acte false sau acestea va lipsesc.

 

Sechestrul se impune pe loc, din momentul in care ati parasit autovehiculul. Daca este platita minim 30% din amenda, soferul are dreptul de a duce masina in acea locatie unde va stationa pe durata sechestrului – poate fi in parcare privata, garaj etc. In caz contrar, va fi transportata de organele de politie in depozitul lor, pana cand efectuati plata amenzii sau cel putin o parte din ea.

 

Pot sa aduc masina inapoi in Romania?

 

Va putem ajuta sa luati decizia optima, in functie de interesele fiecaruia. Puteti inainta cu demersul in ceea ce priveste ca autovehiculul in cauza sa fie inmatriculat in Italia sau pot fi cerute doar numere privizorii de la biroul de inmatriculari. Acestea sunt valabile doar in Italia, statul italian nu raspunde pentru ce se intampla in afara granitei cu masina in cauza.

 

O cale simpla este ca cel care va conduce masina si o va scoate din tara pentru a o aduce in tara de origine, sa nu fie rezident in Italia.

 

Poate ca un mod mai optimist de a alege calea justitiei se refera la reusitele in astfel de situatii. Va asteptam si in cadrul paginii noastre (aici) pentru discutii si asistenta juridica, Aflati despre cazuri deja existente pe rol sau solutionate si cum va putem ajuta!