Controlul camioanelor oriunde pe teritoriul Italiei pot fi abuzuri

Încălcări de regulament, lipsa de CMR sau certificatului de conducător auto atrag sancțiuni.

Oprirea camioanelor pe teritoriul Italiei 

În zona de Nord a Italiei, una din rutele importante pentru transport din Europa, controalele speciale ale poliției sunt mai frecvente.

Un control de rutină ce se poate transforma în abuz. În transportul internațional este un aspect binecunoscut faptul că poliția italiană oprește acele camioane ce au înmatriculare din altă țară, mai des decât cele locale.

Cum vă putem ajuta:

Consiliere

Nu știți dacă reținerea autovehiculului este legală, dacă să plătiți amenda sau cum să procedati în continaure? Cabinetul de avocatură Emilia Kruk vă poate ajuta în primul rând prin consiliere profesională.

 

case-study-gallery-4

Contestații

Contestația trebuie înaintată Prefectului sau Magistratului. În unele cazuri de sancțiuni nu se pot înainta plângeri direct către judecător, care prelungește procesul de apel, deoarece Prefectura are 90 de zile pentru a răspunde. Apoi aveți 30 de zile pentru contestarea deciziei. Contestația va fi redactată în limba italiană.

Suspendarea pedepsei

În unele cazuri soluționarea poate fi mai rapidă. Apelul ar trebui depus împreună̆ cu cererea de suspendare a pedepsei reținerii vehiculelor pe durata procesului.

Reduceți costurile cauzate de imposibilitatea de a urma cursul transportului

Costurile aferente parcării pentru depozit pot fi reduse dacă mutați mașina oprită, în altă parcare, una privată. Formalitățile în aceste cazuri implică și autorizarea cu acordul proprietarului parcării. Termen maxim: 60 de zile de staționare.

Ce se întâmplă cu marfa pe care o transportați?

Cu acte ce justifică transportul, sarcina transportată nu poate fi oprită. Puteți reîncarca totul în alt autovehicul care să ajungă la destinație.

case-study-gallery-6

Contestația amenzii

Acceptarea amenzii și plata acesteia va însemna recunoașterea vinovăției. Astfel, nu veți mai avea șanse de a face contestație.

Soluția? Puteți plăti o parte din aceste costuri, lăsând astfel posibilitatea de a face contestație.

Serviciile noastre juridice includ

Asistență juridică

Puteți contacta echipa noastră pentru asistență încă din punctul zero când sunteți implicați în astfel de situații. Preluăm cazuri și în regim de urgență. 

Reprezentare în fața organelor de control

Conform cu situația în care vă regăsiți veți primi sfaturi juridice corecte, care să vă ajute să soluționați pozitiv situația.

Contestație la sechestrul autovehiculelor pe teritoriul Italiei

O cerere de contestație va fi examinată în câteva săptămâni. Audierea principală poate fi programată și este câteva luni bune.

Recurs la Curtea Civilă

După ce părțile implicate sunt audiate Curtea emite și o hotărâre ca urmare a procedurii începute. Hotărârea nu este definitivă, poate fi atacată prin recurs, la Curtea Civilă̆.

Rețea de colaboratori în toată Italia

Avocat Emilia Kruk  are o experiență semnificativă̆ în cazuri de sechestru autovehicul în Italia și nu numai. Serviciile juridice oferite au acoperire națională, în toată Italia, datorită colaboratorilor, avocați italieni.

Aveti nevoie de ajutor? Cabinetul de avocatură Emilia Kruk are soluția juridică potrivită!

Legile din Italia, Codul Rutier de aici cunosc de asemenea o dinamică. Aveți nevoie de un expert în acte juridice pentru a soluționa corect cazurile cu care vă confruntați.